Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Bruxelles-ul aprobă feribotul spaniol

Comisia Europeană a dat undă verde alocării a 120 de milioane de euro stabilite de guvernul spaniol pentru a încuraja transportul feroviar de marfă, considerând-o necesară, proporțională și ecologică.

Această sumă este destinată contribuțiilor directe către companiile de transport pentru a compensa costul mai mare al trenului în comparație cu cel al camionului și va rămâne în vigoare până la 30 iunie 2026. Această compensație va depinde de volumul de mărfuri transferate pe calea ferată și de performanța de mediu a companiilor feroviare.

În același timp, continuă mișcarea de protest care constă în oprirea transporturilor rutiere, convocată de asociația autonomă Platforma Nacional por la Defensa del Transporte por Carretera, aflată acum în a treia săptămână de desfășurare, în ciuda acordului istoric semnat de asociațiile patronale, care prevede alocarea unui miliard de euro pentru a face față crizei motorinei.

Platforma solicită o întâlnire cu Ministerul Transporturilor pentru a ajunge la un acord propriu. Protestatarii rămân pe poziții, inclusiv în porturi (cum ar fi Bilbao, Malaga și Valencia), dar există semne că oprirea se atenuează și că tot mai multe camioane circulă pe drumurile spaniole.

Articole similare

Ad