Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transporturile catre Irak au conditii speciale

CEVA Logistics este una din companiile ce organizeaza transporturi din Rominia catre Irak, unde detine si trei locatii situate strategic in nordul, centrul si sudul tarii. Cristian Ofiteru, directorul CEVA pentru Rominia si Ungaria, a explicat ca, pentru a face transport catre Irak este necesar un set de documente care sunt certificate de terta-parte.

In cazul unui transport catre Irak, cel mai important document este certificatul de conformitate care trebuie emis in tara de origine sau cea care face exportul, de catre un organism de terta-parte. La importul definitiv acest document poate fi emis si de tara de export, pe cind la importul temporar sau scutit de plata taxelor in Irak, acesta trebuie emis doar de tara de origine. Documentele trebuie vizate de Ambasada Irakului in tara de export sau cea de origine.
Cei care merg in Irak trebuie sa se inarmeze cu multa rabdare deoarece o cursa poate dura si o luna, deoarece se merge in coloana, iar in vama se asteapta foarte mult.
Desi aici combustibilul este foarte ieftin, nu se poate plati cash, ci doar cu cardul. Avantajul este ca se poate alimenta la intoarcere pentru a parcurge o buna parte din Turcia.
De asemenea, cursele din Irak ar trebui efectuate cu camioane mai vechi atit pentru a nu  atrage atentia, dar si pentru ca dincolo de granitele tarii, nu mai exista acoperire service pentru cele noi.
Mai multe detalii puteti citi in numarul urmator al revistei Tranzit.

Articole similare

Ad