Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

DSV – cel mai eficient expeditor Air & Sea

Cu o cifră totală de afaceri de circa 106 milioane de euro în 2021 – cumulată pe DSV Solutions și DSV Air & Sea – filiala companiei daneze s-a clasat pe poziția fruntașă în ceea ce privește serviciile de expediții maritime și aeriene. DSV a trecut anul trecut printr-un proces de integrare a business-ului cumpărat de la Panalpina în DSV Air & Sea, în timp ce volumele realizate anterior au rămas în DSV Solutions. Cumulând volumele curente ale companiei cu cele de pe nou-înființata DSV Air & Sea, DSV se plasează pe locul I pe segmentul de expediții aeriene și maritime, pe care, de altfel, compania a înregistrat și cel mai bun EBIT pe 2021.

Creșterea tarifelor liniilor maritime a adus încasări mai mari pentru DSV, tarifele crescând, de altfel, și la transport rutier ca urmare a lipsei de capacitate. Sergiu Iordache, șeful DSV Road, a spus că volumele derulate cu clienții tradiționali au crescut în 2021, însă compania a adăugat în portofoliu și clienți noi care au adus un plus de 15% la cifra de afaceri. Segmentele care au crescut cel mai mult în 2021 au fost industria automotive, retail, energie, food, pharma și electronicele.

Pe locul al doilea s-a clasat I.B. Cargo, care și-a crescut cifra de afaceri în 2021 cu peste 60% comparativ cu 2020 – atât datorită deținerii unui procent important din volumele de business pe Air & Sea, pe care, așa cum am mai spus, ratele au crescut foarte mult în ultimul an, dar și datorită extinderii pe transportul feroviar, pe segmentul Asia-Europa, care s-a dezvoltat considerabil pe fondul crizei din maritim. Și volumele pe maritim au crescut, un aport la rezultatele financiare pe 2021 avându-l și recenta deschidere a centrului regional de distribuție european de 75.000 m2 al unui important producător de mobilier european, deschis în parteneriat cu Maersk. “Ne dorim ca acest proiect, care presupune externalizarea serviciilor logistice ale clientului către noi, sa fie unul de succes si primul dintr-o serie lunga de astfel de proiecte”, a declarat Cătălin Putineanu, director general IB Cargo.

Pe locul al treilea este Kuehne + Nagel, un specialist al acestui domeniu, atât la nivel intern cât și international.

Articole similare

Ad