Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Kuehne + Nagel își adjudecă titlul de eficienta in expeditiile rutiere

Cu o cifră de afaceri în creștere cu aproape 40% față de 2020, Kuehne + Nagel și-a adjudecat anul acesta titlul pe expediții rutiere, un sector care la toată lumea a mers mai puțin bine comparativ cu segmentul Air & Sea, pe care și filiala românească a Kuehne + Nagel este foarte bine reprezentată. Lucrurile au mers bine și pe segmentul de logistică contractuală, pe care Kuehne + Nagel își va consolida probabil prezența în anul care urmează.

Pe locul al doilea s-a clasat Gebruder Weiss, care a mers foarte bine pe transporturile rutiere internaționale, la această activitate adăugându-se și creșterea puternică pe transport rutier național datorită rezultatelor excelente obținute pe serviciul Home Delivery: o creștere de 30% a volumului de mărfuri transportate anul trecut prin serviciul Home Delivery, nișat pe livrarea la domiciliu a comenzilor tip cargo (minim 25 kg). De asemenea, și cifra de afaceri realizată pentru această linie de business a crescut cu cca. 6%, comparativ cu 2020. Serviciul Home Delivery a fost lansat pe piața din România în 2018 și se adresează cu precădere segmentului e-commerce, pentru acele produse a căror greutate individuală depășește 25 kg. Prin urmare, principalii clienți ai Gebrüder Weiss România pe această linie de business activează în industrii precum retail (mobilier, electronice și electrocasnice) și amenajări interioare.

Gebruder Weiss România a obținut per total rezultate foarte bune, astfel încât filiala companiei austriece a primit și trofeul pentru “cel mai eficient integrator de servicii de logistică și expediții”.

Pe locul al treilea s-a situat DSV, care anul trecut și-a crescut cifra de afaceri pe rutier și datorită dezvoltării transportului intermodal (semiremorci încărcate pe tren), deschizând anul trecut o linie pentru Germania si una pentru Italia. Cu500 de angajați in prezent in cele doua companii, DSV operează 120.000 mp închiriati, majoritatea in zona Bucuresti (5 locatii) si altele 8 in tara (Brașov -2, Timișoara, Oradea, Iași, Constanța, Pitești și Cluj).

DSV investește în prezent în sistemele de lucru TMS, WMS, la care adaugă noi functionalități pentru clienti si furnizori pentru o mai buna vizibilitate si comunicare (my DSV). La inceputul lui 2021 DSV Solution a deschis un nou depozit cu temperatura controlată (congelare, refrigerare, ambient) la Ștefanesti. Datorită extinderii și evoluției pieței, DSV estimează pentru 2022 o creștere a cifrei de afaceri de 5-7% față de anul trecut.

Foarte aproape de podiumul pe expediții rutiere s-a clasat și I.B. Cargo.

Articole similare

Ad