Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cutie de viteze unica Volvo Trucks pentru vehicule de mare tonaj

Volvo Trucks lanseaza I-Shift Dual Clutch, prima transmisie cu sistem de ambreiaj dublu pentru vehiculele de mare tonaj. Datorita schimbarilor de viteze servoasistate, fara intreruperi in transmiterea fortei de tractiune, cuplul este mentinut, iar autocamionul nu pierde viteza in timpul schimbarii treptelor. Pentru sofer, efectul consta intr-o inaintare mai confortabila si mai eficienta pe drum.
I-Shift Dual Clutch este o transmisie alcatuita din doi arbori primari si un ambreiaj dublu.
 

Aceasta inseamna ca pot fi selectate simultan doua trepte de viteza. Iar ambreiajul determina treapta de viteza activa. I-Shift Dual Clutch se bazeaza pe tehnologia I-Shift, dar jumatatea frontala a cutiei de viteze a fost reproiectata si cuprinde acum piese complet noi.
„Atunci cand conduceti, aveti senzatia ca folositi doua cutii de viteze. Cand este selectata una dintre trepte intr-o cutie de viteze, urmatoarea treapta este deja pregatita in cealalta cutie. Datorita celor doua ambreiaje, schimbarea treptelor de viteza se realizeaza fara nicio intrerupere in transmiterea fortei de tractiune. Rezultatul este mentinerea cuplului motorului si sporirea semnificativa a confortului in timpul condusului", spune Astrid Drewsen, manager de produs pentru lanturi cinematice in cadrul Volvo Trucks.
I-Shift Dual Clutch va fi disponibil pe Volvo FH incepand din toamna.
Transmisiile cu ambreiaje duble sunt deja utilizate pe autoturisme, dar Volvo Trucks este primul producator din lume care ofera o solutie similara pentru vehiculele de mare tonaj produse in serie. „Pentru autocamioane, aceasta cutie de viteze va imbunatati extrem de mult dinamicitatea. Cu cat este mai greu transportul si cu cat sunt mai dificile conditiile de operare, cu atat mai mult veti beneficia de facilitatile I-Shift Dual Clutch. Schimbarile de viteze servoasistate, care nu au intreruperi in transmisia fortei de tractiune, faciliteaza deplasarea in trafic, in special pe trasee problematice. Rezultatul este un condus mai relaxat si mai sigur", spune Astrid Drewsen.

Articole similare

Ad