Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Au inceput vanzarile la Parcul Industrial Slatina

Consilierii locali din municipiul Slatina au aprobat scoaterea la vanzare prin licitatie a terenului din Parcul Industrial Slatina si pretul de pornire a licitatiei pentru vanzarea parcelelor de teren in cauza, suma totala ce ar putea fi obtinuta in urma vanzarii intregii suprafete fiind estimata la cel putin 1,15 milioane de euro.
Doua parcele de teren din Parcul Industrial Slatina, cu o suprafata totala de peste 19 hectare, vor fi scoase la licitatie cu un pret de pornire de 4,5 euro pentru un metru patrat, iar alte parcele de teren, cu suprafete mai mici, totalizand aproape 9 hectare, vor avea un pret de pornire la licitatie de 3,5 euro pe metrul patrat.
 

Terenurile sunt vandute pentru ca agentii economici sa dezvolte in Parcul Industrial Slatina activitati de productie, prestari servicii, de cercetare si dezvoltare tehnologica, agroindustriale, logistice si inovative, industriale.
Cumparatorii parcelelor de teren din Parcul Industrial Slatina vor beneficia de facilitati precum scutiri de la plata taxelor locale pentru certificatele de urbanism, autorizatii de construire pentru terenuri si cladiri din infrastructura parcului, de la plata impozitului pe terenul din parcul industrial, scutire de la plata impozitului pe cladirile ce fac parte din infrastructura parcului industrial.
Insa, investitorii au obligatia de a finaliza investitiile pe terenurile din incinta parcului industrial in termen de cinci ani de la incheierea contractelor de vanzare-cumparare, sa creeze cel putin 2,5 locuri de munca pentru fiecare 1.000 metri patrati de teren adjudecat si sa mentina numarul angajatilor pe toata perioada de acordare a facilitatilor specifice parcului industrial. Daca acestia nu vor crea locurile de munca mentionate, vor trebui sa achite anual cate 500 de euro pentru fiecare persoana neangajata, iar nefinalizarea investitiei la termenul agreat se va penaliza cu 1% pe an din totalul lucrarilor ce trebuiau executate. Parcul Industrial Slatina este situat in imediata apropiere a platformei industriale a orasului.

Articole similare

Ad