Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Opt kilometri ai autostrazii Nadlac-Pecica sunt aproape finalizati

Opt kilometri din tronsonul I, Nadlac-Pecica, al autostrazii Nadlac-Arad sunt aproape finalizati, asa cum afirma reprezentantii Asocierii Astaldi SPA-Max Boegl Romania SRL, care executa lucrarile.
Potrivit acestora, tronsonul I Nadlac – Pecica masoara 22 de kilometri, iar noul constructor a executat 20% din contract. „La evaluarea lucrarilor executate de Romstrade, am constatat ca dupa abandonarea lucrarilor, aceasta firma nu a efectuat conservarea lor.
 

Au fost constatate degradari la terasamente si fundatii, produse datorita apelor pluviale care s-au infiltrat, care au fost remediate de constructor“, a declarat directorul de proiect, Adrian Adler.
Pe santier se afla peste 300 de muncitori si 150 de utilaje, iar potrivit estimarilor, pana la finele lui august va fi finalizata circa jumatate din autostrada.
„Conform celor stipulate in contract, lucrarile ar trebui finalizate pe 21 ianuarie 2015, dar avand in vedere ca nu se stie cum va fi vremea in decembrie si ianuarie, am dori sa finalizam lucrarile in cursul lunii noiembrie a.c.”, a mai precizat Adrian Adler.
Valoarea contractului de lucrari pentru tronsonul I al autostrazii Nadlac – Arad este de 248.400.008 lei, fara TVA, din care 211.140.007 lei, fara TVA (85% din total), reprezinta contributia Uniunii Europene, iar 37.260.001lei, fara TVA (15% din total), sunt bani de la bugetul de stat.
Pentru lucrarile la tronsonul II al autostrazii, de circa 17 km dintre Pecica si Arad, sunt in curs procedurile de licitatie, demarate pe 3 iunie 2014. Contractul initial de executie a fost reziliat pe 9 iulie 2013, dupa ce firma Alpine Bau Gmbh din Austria, executantul lucrarii, a intrat in insolventa.

Articole similare

Ad