Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

BYD va livra 48 de autobuze electrice către Volánbusz

Producătorul chinez de vehicule electrice şi baterii BYD a primit o comandă pentru 48 de autobuze eBus, de 12 m lungime, din partea Volánbusz Zrt. Vehiculele urmează să fie livrate în cursul acestui an și reprezintă cea mai mare comandă primită până în prezent de fabrica europeană a BYD, localizată în Komárom, Ungaria. Autobuzele cu zero emisii vor intra în operare în cinci orașe maghiare: Győr, Zalaegerszeg, Szolnok, Szeged și Eger.

Cu peste 6.200 de vehicule în flota sa, Volánbusz Zrt este cel mai mare operator de transport public din Ungaria. Compania și-a lansat programul de întinerire a vehiculelor în 2018 și a înlocuit deja peste 860 de unități cu autobuze noi. Până la finele lui 2022, Volánbusz Zrt urmează să îşi schimbe 40% din flotă.

Autobuzele eBus comandate vor fi echipate cu baterii fier-fosfat de ultimă generaţie, care au capacitate de 343 kWh oferă o autonomie de 300 km cu o singură încărcare.

În plus, beneficiază de sistemul de management termic al bateriilor, cu fiabilitate dovedită în condiții meteorologice extreme.

eBus de 12 m este cel mai bine vândut model BYD în Europa, cu peste 1.000 de unități în operare în Scandinavia, Spania, Italia, Țările de Jos și Ungaria.

Guvernul maghiar a lansat „Programul de autobuz verde” pentru creşterea calității flotelor locale de autobuze urbane, bugetul alocat fiind de 36 de miliarde HUF. Această inițiativă urmează să fie extinsă și în localități cu populație sub 25.000 de locuitori, astfel că noi licitaţii pentru achiziţionarea a circa 350 de autobuze electrice vor fi anunțate în curând.

Articole similare

Ad