Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MHS Truck & Bus a prezentat sistemul MAN OptiView în România

MHS Truck & Bus a prezentat, la sfârșitul lui martie, noile sisteme de asistență MAN, cu focus pe sistemul de camere MAN OptiView, ce echipează modelele MAN TGX și MAN TGL.

MAN OptiView joacă un rol important în prevenirea accidentelor, reducând semnificativ riscul ca șoferii de camion să nu observe alți participanți la trafic. Câmpul de vizibilitate de pe ambele părți ale vehiculului este foarte larg şi elimină unghiul „mort”, ajutând la protecția bicicliștilor și pietonilor.

MAN OptiView este disponibil la comandă ca echipament opțional. Prin intermediul acestui sistem, oglinzile exterioare convenționale sunt înlocuite de camere în lateralele și partea din față a camionului, iar o cameră pentru mersul cu spatele poate fi adăugată suplimentar. Camerele arată ce se întâmplă în jurul camionului pe două monitoare mari de înaltă rezoluție, montate pe stâlpii A şi B ai cabinei, și respective pe ecranul sistemului multimedia.

Șoferii pot alege modalitatea de vizualizare, iar funcția MAN de asistență la viraj este, de asemenea, integrată în noul concept de afișare. Astfel, în timpul virajelor, sistemul oferă combinația ideală dintre detecția obstacolelor bazată pe radar, cu avertizare în caz de pericol, și reprezentarea vizuală a părţilor laterale şi frontale a camionului, fără puncte oarbe.

MAN OptiView aduce astfel o contribuție semnificativă la creșterea siguranței rutiere, în special în colaborare cu alte sisteme de asistență. În plus, sistemul îmbunătățește siguranța personală a șoferilor în timpul pauzelor și nopților petrecute în spațiile de odihnă. Grație vizibilității complete oferite de sistemul de camere, șoferii nu trebuie să părăseacă vehiculul sau să dea la o parte draperia cabinei pentru a verifica ce se întâmplă, atunci când aud un zgomot suspect. Astfel, la nevoie, ei sunt mai bine protejați și pot notifica incidentul la poliție din adăpostul cabinei.

„Pentru MHS Truck & Bus este foarte important să pună la dispoziția clienților săi ultimele inovații, atât în ceea ce privește produsele MAN, cât și cele mai noi tehnologii de întreținere și reparație din cadrul rețelei naționale de service. Prezentarea sistemului MAN OptiView reprezintă prima noutate a acestui an”, a declarat Elena Claudia Iordache, CEO MHS Truck & Bus.

În România, primele camioane echipate MAN OptiView vor fi livrate în cursul acestui an.

Articole similare

Ad