Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Cresc exporturile

Potrivit ministrului economiei, Constantin Nita, Romania este cea mai mare piata din Sud-Estul Europei. Aici exporturile au atins in 2013 un nivel record de 49,6 miliarde euro iar importurile au totalizat 55,3 miliarde euro. La sfarsitul lui aprilie, exporturile au insumat 16,93 miliarde euro, in crestere cu 8,1% fata de aceeasi perioada a lui 2013.
In perioada urmatoare sunt prevazute exporturi cu masini si echipamente, IT&C, mobila, confectii si incaltaminte, aeronautica si tehnica militara, constructii dar si energie.
 

Pentru 2014-2020, prioritatile Ministerului economiei sunt diversificarea schimburilor de export, cresterea rolului Consiliului de Export si crearea de noi centre regionale, dezvoltarea portalului de comert exterior, reorientarea activitatii de comert exterior, atragerea de fonduri structurale, infiintarea a cinci centre de promovare a produselor romanesti prin crearea unor agentii economice, finalizarea strategiei de competitivitate si a celei de reindustrializare a Romaniei.

Articole similare

Ad