Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noi arestări în Belgia pentru exploatarea lucrătorilor

Poliția federală și Inspecția Muncii din Belgia au arestat, pe 28 martie, 9 angajați ai companiei olandeze PostNL în cadrul unei anchete privind traficul de persoane, conspirație criminală și prestări de servicii ilegale, care au dus, de asemenea, la închiderea a 2 platforme logistice din Wommelgem și Willebroek.

Această investigație este legată de o altă investigație privind frauda fiscală în care au fost implicate chiar PostNL și GLS, care a fost pusă în aplicare în noiembrie 2021 și care a dus, de asemenea, la închiderea depozitului Wommelgem pentru câteva zile. În centrul investigației se află contractele de subcontractare pentru livrările last-mile, care ar fi fost puse în aplicare la tarife considerate prea mici.

PostNL operează 9 depozite și un centru de sortare în Belgia, iar 6 dintre aceste instalații au făcut obiectul unor inspecții. Într-o notă, PostNL afirmă că a cooperat întotdeauna cu investigațiile, care “nu au scos la iveală nicio abatere majoră sau structurală în modul nostru de funcționare”.

Articole similare

Ad