Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Girteka separă transportul către Rusia/China

Girteka își va separa activitățile de transport în partea de est a Europei, inclusiv transportul din China către Europa, care trece prin Rusia, într-o altă companie independentă. 80% din transportul rutier internațional va rămâne să fie efectuat prin compania principală, deoarece este făcut către UE și nu are legătură cu sancțiunile impuse Rusiei.

Din 24 februarie, transportul pe care compania lituaniană îl efectua către Rusia a devenit o problemă spinoasă. De la începutul conflictului, compania și-a exprimat solidaritatea cu Ucraina și a contribuit la transportul de mărfuri în țara afectată, precum și la suspendarea investițiilor în Rusia, alături de refuzul de a mai face transport pentru companiile ruse afectate de sancțiuni. Cu toate acestea, Girteka nu a încetat să efectueze transport spre și dinspre Rusia, activitate care ar putea însă să o pună în sfera sancțiunilor, scrie Transporto Europa.it. De aceea, compania a anunțat pe 30 martie că își va separa activitățile și transporturile către Est, inclusiv volumele din China sau Asia Centrală și Europa vor fi unificate într-o singură companie independentă de cea principală.

Dar această separare ar putea să nu fie suficientă, alături de Polonia, țările baltice iau în considerare posibilitatea închiderii granițelor transportului de mărfuri cu Rusia, ceea ce înseamnă blocarea coridorului de nord, o trecere fundamentală spre Asia Centrală și de Est. În acest caz, ar rămâne doar trecerea sudică din Turcia, ceea ce nu este însă ușor din punct de vedere logistic pentru companiile din nordul Europei.

Articole similare

Ad