Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Motorul International al Anului: Ford EcoBoost

Motorul EcoBoost de 1 litru produs de Ford Motor Company, ce reduce consumul de combustibil fara a dezavantaja puterea, a fost desemnat Motorul International al Anului 2014, datorita manevrabilitatii, performantelor, consumului, rafinamentului si tehnologiei sale. Juriul, format din 82 de jurnalisti auto din 35 de tari au desemnat motorul EcoBoost de 1 litru drept „Cel mai bun motor cu capacitatea mai mica de 1 litru” pentru al treilea an consecutiv, cu ocazia evenimentului Engine Expo 2014 de la Stuttgart.
 

Acesta a castigat pana acum 13 premii majore. Pe langa cele sapte premii castigate in trei editii ale competitiei Motorul International al Anului, printre care Cel mai bun motor nou in 2012, motorul EcoBoost de 1 litru a mai castigat Premiul International Paul Pietsch 2013 pentru inovatie tehnologica, in Germania, Trofeul Dewar din partea Clubului Automobilistic Regal din Marea Britanie si Premiul pentru inovatie din partea revistei americane Popular Mechanics. Ford este de asemenea primul producator auto care a castigat un trofeu Ward’s 10 Best Engines cu un motor in trei cilindri.
Lansat in Europa in anul 2012 pe Ford Focus, motorul EcoBoost de 1 litru este acum disponibil pe alte noua modele: Fiesta, B-MAX, EcoSport, C-MAX si Grand C-MAX, Tourneo Connect, Tourneo Courier, Transit Connect si Transit Courier.
Noul Mondeo va continua implementarea europeana a motorului EcoBoost de 1 litru odata cu lansarea acestuia in cursul acestui an, devenind cel mai mic motor echipat pe un model de familie de dimensiune asa de mare.
Deja disponibil in versiunile de putere de 100 CP si 125 CP, Ford a lansat recent o noua versiune de 140 CP a motorului pe modelele Fiesta Red Edition si Fiesta Black Edition, cele mai puternice masini de serie cu motor de 1 litru produse vreodata, cu o accelerare 0-100 km/h in 9 secunde, o viteza maxima de 201 km/h, un consum de 4,5 l/100 km si emisii de 104 g/km CO2*.
Una din cinci masini Ford vandute pe cele 20 de piete traditionale ale marcii din Europa sunt modelele Ford echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru**. In primele cinci luni ale anului 2014, pietele unde motorul EcoBoost de 1 litru s-a dovedit a fi cel mai popular au fost Olanda (38% din toate masinile cumparate), urmata de Danemarca (37%) si Finlanda (33%).
Uzinele europene ale Ford din Koln (Germania) si Craiova (Romania) produc cate un nou motor EcoBoost la fiecare 42 de secunde si au depasit de curand pragul de 500.000 de unitati.
Vehiculele Ford echipate cu motorul EcoBoost de 1 litru sunt acum disponibile in 72 de tari din toata lumea.
Ford a demarat recent productia motorului EcoBoost de 1 litru la Chongqing (China) pentru a sustine cererea de pe pietele din zona Asia-Pacific. In primul trimestru al anului 2014, mai mult de o treime din clientii modelului noul Fiesta din Vietnam au optat pentru motorul EcoBoost de 1 litru.
La dezvoltarea motorului EcoBoost de 1 litru au lucrat peste 200 de ingineri si proiectanti de la centrele de cercetare si dezvoltare ale Ford din Aachen si Merkenich (Germania) si Dagenham si Dunton (Marea Britanie) mai mult de 5 milioane de ore.

Articole similare

Ad