Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volvo Buses mizeaza in continuare pe tehnologia hibrida

Volvo Buses a fost printre primii producatori europeni care s-au concentrat pe dezvoltarea si perfectionarea sistemelor de propulsie alternativa, iar in prezent testeaza o noua solutie prin care autobuzele hibride sa treaca automat pe energie electrica si sa ruleze la viteze reduse in zonele mai „sensibile“ din interiorul oraselor. Este vorba de tehnologia „zone management“, care regleaza automat modul de functionare al vehiculelor – diesel sau electric – in functie de informatiile primite prin GPS cu privire la conditiile de trafic, viteza de deplasare aferenta etc.
 

„Autobuzele sunt pre-programate pentru a adapta sursa de energie si viteza in functie de zona in care se afla. Atunci cand intra intr-o portiune cu restrictii de emisii poluante (spre exemplu, zone cu zero emisii), vehiculele trec automat pe energie electrica fara ca soferul sa fie nevoit sa faca ceva“, a explicat Magnus Broback, director de mobilitate urbana in cadrul Volvo Buses.
Autobuzele ce utilizeaza aceasta tehnologie au fost testate in ultimul an in Gothenburg, autoritatea de transport public din regiune fiind foarte interesata de implementarea unor modele de trafic cat mai ecologice.
Perioada de testare a noii tehnologii va continua si anul viitor, fiind estimat ca in 2016 va fi finalizata si va intra in productia de serie.

Articole similare

Ad