Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Peste 700 de autobuze electrice MAN au fost comandate până în prezent

De la intrarea în producţia de serie a Lion’s City E, în 2020, MAN Truck & Bus a semnat contracte pentru livrarea a peste 700 de autobuze electrice. În anul fiscal trecut, Lion’s City E vândut de producătorul german în Europa a reprezentat aproximativ 5,5% din toate cele peste

2.400 de autobuze urbane MAN.

Pe piaţa locală, MAN se situează pe locul al treilea în ceea ce privește autobuzele electrice înregistrate în 2021. „Obiectivul nostru este să introducem și mai multe autobuze electrice în circulaţie, iar până în 2025, jumătate din noile noastre vehicule urbane vor fi alimentate cu sisteme de propulsie alternativă. În plus, ne așteptăm ca în 2030 nu mai puţin de 90% dintre autobuze să fie alimentate cu baterii”, a declarat Rudi Kuchta, șeful Business Unit Bus în cadrul MAN Truck & Bus.

De altfel, MAN a primit recent două comenzi pentru un total de 53 de autobuze electrice din partea Hamburger Hochbahn AG şi respectiv Verkehrsbetriebe Hamburg-Holstein GmbH. Livrarea primelor unităţi este programată pentru anul acesta.

Multe alte autobuze electrice vor fi livrate în curând. Unele dintre ele sunt deja utilizate – cum ar fi cele 39 de unităţi ale VAG Verkehrs-Aktiengesellschaft Nürnberg. Compania a comandat inițial 15 și apoi – ca parte a unei comenzi ulterioare – alte 13 Lion’s City 18 E și

11 Lion’s City 12 E. Un total de 15 autobuze electrice MAN vor fi, de asemenea, pe drumurile din Zürich, Elveția, din toamna acestui an.

Capitala Danemarcei, Copenhaga, are în operare 25 de autobuze Lion’s City 12 E din februarie, şi alte 12 eBus-uri au fost livrate recent către Vikingbus din Odder.

Și în Suedia vecină, Keolis a comandat un total de 75 de autobuze articulate MAN Lion’s City 18 E, pentru Göteborg și Stockholm, iar alte

12 unităţi vor fi operate în curând în Uppsala. Acordul-cadru cu Gamla Uppsala Buss include opțiunea pentru încă 65 de autobuze electrice – 45 dintre ele Lion’s City 18 E și 20 Lion’s City 12 E autobuze solo. În plus, 22 de autobuze Lion’s City E sunt operate în Malmö, în regiunea de sud a Suediei.

Producția de serie a versiunii solo de 12 m a început în octombrie 2020 la uzina poloneză MAN din Starachowice, iar autobuzul articulat Lion’s City 18 E a intrat în fabricaţie în aprilie 2021.

Articole similare

Ad