Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Români exploatați la Mantova

Carabinierii italieni au anchetat doi proprietari ai unei firme de reparații de paleți din provincia Mantua, care foloseau ca „mașini de lucru” (după cum îi numeau chiar ei)  aproximativ 20 de muncitori, majoritatea imigranți din diferite țări (India, Pakistan, Maroc, România) care, potrivit anchetatorilor, lucrau între 10 și 18 ore pe zi la repararea paleților și dormeau într-un container.

Aceștia lucrau în mod oficial în baza unui contract regulat, dar carabinierii au constatat că condițiile de muncă nu corespundeau condițiilor contractuale în ceea ce privește orele de lucru și mediul de lucru. Ancheta a dezvăluit că, în unele cazuri, lucrătorii au fost „închiriați” altor companii din provinciile Parma, Cremona, Verona și Vicenza. Iar cei care au protestat au fost forțați să-și semneze demisiile.

La finalul anchetei, Procuratura din Mantova a solicitat ca cei 2 antreprenori să fie trimiși în judecată, cerere care a fost acceptată de judecătorul pentru investigații preliminare Antonio San Cassano. Infracțiunile pentru care vor trebui să răspundă sunt „caporalato”, adică intermediere ilegală și exploatare a forței de muncă în complicitate.

Articole similare

Ad