Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noua generație de anvelope Pirelli pentru camioane

La începutul lunii aprilie, producătorul de anvelope Prometeon va introduce pe piață noua generație de anvelope Pirelli Seria 02 pentru camioane, după o fază de testare pe șosea de 4 ani în care anvelopele au parcurs 180 de milioane de km pe drumurile din Italia, Germania și Turcia. 

Pentru a-l concepe, cercetătorii au lucrat din greu la formulări și la procesele de fabricație pentru a obține, cu aceleași standarde de siguranță, un produs foarte echilibrat, care să ofere cele mai bune performanțe, respectând în același timp principiile de durabilitate. De fapt, în comparație cu gama anterioară, seria 02 aduce îmbunătățiri pe toate planurile, potrivit Prometeon: rezistența la rulare este cu 18% mai mică, în medie, pentru primele 5 linii de produse distribuite, kilometrajul crește cu 10% în medie, durabilitate, cu 20%, iar uzura scade cu 10%.

„În proiectare și producție, ne-am concentrat pe formule care conțin materiale sustenabile și pe soluții și procese tehnologice inovatoare care ne-au permis să optimizăm greutatea anvelopelor fără a face compromisuri în ceea ce privește performanța”, subliniază Alexandre Bregantim, Chief Technical Officer al Prometeon Tyre Group. „În plus, toate produsele pot fi reșapate, beneficiind astfel de durata de viață utilă a anvelopei.”

Toate anvelopele din seria 02 poartă numele Prometeon, sub forma mențiunii Prometeon Engineered, ca o dovadă a eforturilor de proiectare și producție și a inovațiilor tehnologice ale Prometeon Tyre Group. Odată cu seria 02 vine un nou produs în portofoliul Prometeon: H02 Profuel. Destinată călătoriilor lungi pe autostradă, este prima anvelopă de marcă Pirelli pentru autovehicule tractoare din categoria A pentru consumul de combustibil. Produsele din seria 02 au marcajul de iarnă 3PMSF, sunt echipate cu un senzor RFID și sunt aprobate de principalii producători europeni de vehicule.

„Seria 02 reprezintă vârful de lance al Prometeon și una dintre excelențele producției actuale din industria de anvelope profesionale”, comentează Roberto Righi, directorul general al Prometeon Tyre Group.  „Pentru companie înseamnă o schimbare de generație a produselor datorită noilor tehnologii Prometeon, axate pe durabilitatea anvelopelor, începând de la utilizarea materiilor prime și procesul de producție până la recuperarea acestora. O atenție deosebită acordată mediului, care face ca produsele noastre să fie mai durabile atât în ceea ce privește producția, cât și utilizarea, deoarece acestea pot contribui la reducerea emisiilor de CO2, dar mai ales la economisirea de combustibil, un aspect foarte important având în vedere problemele actuale ale pieței”.

Articole similare

Ad