Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Transportul rutier, inclus în al cincilea pachet de sancțiuni CE împotriva Rusiei

Pe 5 aprilie, Comisia Europeană a prezentat al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, iar de această dată este inclus și transportul rutier.

Pachetul constă dintr-o interdicție la importul de cărbune din Rusia, o interdicție de tranzacție pentru cele patru bănci principale și o interdicție a navelor rusești și a celor operate de Rusia de a accesa porturile UE. De asemenea, Consiliul Europei a luat decizii cu privire la interdicții specifice la import și la o interdicție generală a UE privind participarea întreprinderilor rusești la achizițiile publice în statele membre. În cele din urmă, s-a hotărât excluderea întregului sprijin financiar acordat autorităților publice ruse, pentru a împiedica banii contribuabililor europeni să ajungă în Rusia.

Pentru prima dată de la începerea războiului din Ucraina, în aceste sancțiuni a fost inclus și transportul rutier, prin faptul că firmelor ruse și beloruse li se interzice să transporte bunuri în UE. Dar statele membre pot exclude anumite transporturi, cum sunt cele de medicamente, produse agricole/alimentare, produse energetice.

Acesta pachet trebuie votat de statele membre, dar se estimează că el va fi adoptat fără excepție.

Articole similare

Ad