Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

E oficial! CMA CGM achiziționează GEFCO

CMA CGM anunță oficial preluarea GEFCO într-un procent de „aproape 100%“, urmărindu-și astfel scopul de dezvoltare strategică din punct de vedere logistic. Integrarea cu CEVA Logistics va crea, ceea ce consideră compania, a fi „liderul global în logistica automotive“.

Achiziția urmează să treacă printr-un proces de aprobare din partea autorităților de concurență, aprobarea finală fiind așteptată în lunile următoare. Cu toate acestea, în cadrul unei proceduri speciale, Comisia Europeană a autorizat CMA CGM să achiziționeze imediat capitalul GEFCO. Achiziția va consolida gama de servicii logistice pe care CEVA Logistics, filiala de logistică a CMA CGM, le oferă clienților săi, în special în Franța și restul Europei, se arată în comunicatul oficial remis de CMA CGM.

„Achiziția GEFCO reprezintă un pas suplimentar în strategia noastră de dezvoltare și ne consolidează poziția de jucător global în transport și logistică. Odată cu GEFCO, filiala noastră, CEVA, va deveni lider mondial în logistica auto și și-a îmbunătățit recent capacitățile în logistica e-commerce prin achiziția Ingram Micro CLS”, a declarat Rodolphe Saadé, CEO CMA CGM Group.

Intenția Grupului CMA CGM este ca GEFCO să continue să opereze într-un cadru de reglementare securizat, apoi să-și impulsioneze dezvoltarea, în special pe piețele internaționale, prin valorificarea tehnologiei și a capacităților logistice ale Grupului. GEFCO va beneficia în viitor de expertiza și rețeaua CEVA Logistics, permițându-i să-și extindă atât afacerea, cât și portofoliul de clienți.

„Achiziția GEFCO și integrarea sa în CEVA Logistics vor crea cel mai important furnizor mondial de logistică auto și vor consolida poziția de lider a CEVA în logistica contractuală. Datorită adăugării GEFCO, CEVA Logistics va continua să se extindă în întreaga lume și să își consolideze poziția pe piețele cheie, în special Franța și restul Europei“, se mai arată în comunicatul oficial.

GEFCO este lider european în logistica contractuală și specialist în segmentul auto. Cu o expertiză deosebită în logistica vehiculelor finite, compania joacă un rol cheie în menținerea în funcțiune a liniilor europene de producție de automobile. GEFCO intenționează să-și continue cooperarea puternică cu partenerii săi, inclusiv Stellantis. Furnizorul de logistică operează de peste 70 de ani și are, de asemenea, clienți în sectoarele aerospațial, farmaceutic, energetic și de retail. Rețeaua acoperă 47 de țări și are aproximativ 11.500 de angajați în întreaga lume – dintre care peste 2.500 sunt în Franța.

Articole similare

Ad