Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

3.011 angajati din transportul public au beneficiat de formare profesionala prin Instra

Instra este primul proiect de anvergura pe transport public in Romania, derulat cu bani europeni. Asa cum ii spune si numele, proiectul a vizat instruirea angajatilor companiilor de transport public, impartiti pe mai multe module: de baza, mediu si manageri, plus curs de operare pe calculator (ECDL) si siguranta si securitate in munca (SSM). Nu mai putin de 3.011 persoane au beneficiat de pregatire profesionala finantata prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), pe perioada a 16 luni, iar obiectivul a fost realizat in proportie de 100%.
 

Nu mai putin de 16 operatori de transport public si-au trimis angajatii spre instruire, dintre care cei mai multi au fost din partea Regiei de Transport din Capitala. Este vorba de 2.743 de cursanti, dintre care 1.839 la modulul de baza, 774 la cel mediu, 50 la modulul manageri, 60 la ECDL si 20 la SSM. In total, au fost predate 5.360 de ore de curs, sustinute de lectorii de la Universitatea Politehnica Bucuresti, Enero, RATB si AGIR, cu totii parteneri in proiect.
Instra este primul exercitiu de acest gen din transportul de calatori, iar concluzia desprinsa din evaluarile beneficiarilor (obligatorii, de altfel, in orice proiect POSDRU) este aceea ca se doreste continuarea cursurilor de formare profesionala, gratie utilitatii lor. Si poate pe viitor se vor mai obtine finantari pentru proiecte similare sau si de mai mare anvergura. Trebuie tinut insa cont ca orice proiect care implica bani europeni trebuie bine documentat si argumentat si aplicat cu multa rigurozitate.

Articole similare

Ad