Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Tot nu avem autorizatii

UNTRR atrage atentia ca transportatorii romani se confrunta din nou cu lipsa autorizatiilor de transport pentru anumite tari, astfel fiind in imposibilitatea de a-si respecta obligatiile contractuale si pierzandu-si clientii.
Astfel, asociatia solicita Ministerului Transporturilor majorarea contingentelor de autorizatii deficitare, distribuirea autorizatiilor CEMT aflate pe stoc la Ministerul Transporturilor si alocarea autorizatiilor catre operatorii de transport care le folosesc si nu celor care le stocheaza.
 

UNTRR nu este de acord cu amendarea operatorilor de transport care au predat autorizatiile de transport cu intarziere. Intr-un comunicat al asociatiei se arata ca, deoarece in ultimii ani nu a fost sanctionat niciun operator de transport care a ridicat autorizatii de transport si le-a stocat fara sa le utilizeze, ar trebui ca transportatorii sa fie somati sa predea aceste autorizatii intr-un termen rezonabil si dupa depasirea acestui termen autoritatile de control sa dispuna masuri de sanctionare. „Rolul Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier ca organism tehnic permanent specializat al Ministerului Transporturilor desemnat sa asigure inspectia si controlul respectarii reglementarilor interne si internationale in domeniul transporturilor rutiere nu este numai acela de a intocmi procese verbale de constatare a contraventiilor ci si de educare si constientizare a operatorilor de transport“.

Articole similare

Ad