Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Ecotaxa a fost aprobata, spre indignarea si surpriza asociatiilor patronale din Franta

Pe 25 iunie, Adunarea Nationala din Franta a votat amendamentul guvernamental care modifica ecotaxa, spre nemultumirea asociatiilor transportatorilor din aceasta tara, in special FNTR si UNOSTRA, care arata ca, daca noua forma a ecotaxei este cunoscuta azi in linii mari, ea nu este cunoscuta totusi si in detaliu si sunt multe intrebari la care trebuie sa se raspunda. Harta prezentata de autoritati, cu reteaua pe care se va aplica noua taxa, este definitiva?
 

Posibilitatea comunitatilor locale de a extinde aplicarea ecotaxei la reteaua locala nu este cumva un mod de a reveni la vechea forma a ecotaxei? Diferentele aparute intre regiuni si intre transportatori a fost masurata cu adevarat?
FNTR si UNOSTRA asteapta sa primeasca raspuns la aceste intrebari cat mai repede si se arata nemultumite si de faptul ca exista un mare decalaj intre ceea ce comunica autoritatile si realitatea textului de lege, ca numele taxei nu a fost modificat prin noua reglementare si ca, oricum, nu e normal sa se ia o astfel de decizie fara consultarea asociatiilor profesionale ale transportatorilor din Franta.
Cele doua organizatii mai arata, intr-o adresa trimisa presedintelui si premierului tarii, ca in ultimii 10 ani Franta a fost tot mai slabita din punct de vedere economic si, spre deosebire de vecinii sai, nu da semne de revenire, iar legislatia impiedica initiativele si in schimb favorizeaza controalele si sanctiunile.
FNTR si UNOSTRA sunt cu atat mai surprinse de adoptarea ecotaxei cu cat ministrul ecologiei, dezvoltarii durabile si energiei s-a pronuntat in urma cu numai o luna in favoarea renuntarii la ecotaxa si impotriva oricarei fiscalitati pe motive legate de ecologie, si cu cat autoritatile publice s-au declarat in favoarea cresterii competitivitatii firmelor franceze. In plus, se pare ca nu s-au tras invatamintele necesare din esecul primei incercari de a introduce aceasta taxa.

Articole similare

Ad