Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Asociațiile expeditorilor germani cer sprijin complet: prețurile la carburant și la AdBlue sunt extrem de mari

Creșterea bruscă a prețurilor carburanților adâncește și mai mult situația economică deja tensionată din sectorul transporturilor. De aceea, Asociația europeană de cargo a expeditorilor internaționali de marfă (ELVIS) și Asociația IMM-urilor (BVMW) solicită în comun scăderea prețurilor și sprijin pentru companiile afectate.

„Politica și administrația trebuie să asigure mai multă transparență pe piața carburanților și să se asigure că scăderea prețurilor de pe piața mondială este transmisă consumatorului final și nu este folosită pentru a maximiza profiturile”, spune BVMW într-o declarație comună.

„Sectorul transporturilor și logisticii este încă sub o presiune enormă. Nivelul actual al prețurilor la combustibil exacerbează și mai mult această situație și încetinește redresarea. O altă complicație este lipsa flagrantă de șoferi, cu care ne luptăm în Germania de ani de zile și care acum a fost exacerbată de războiul din Ucraina”, explică și Nikolja Grabowski, CEO al ELVIS AG. „Per total, companiile de expediții trebuie să se confrunte cu un număr mare de probleme pe care nu au cum să le rezolve. Reducerea prețului motorinei promisă ca parte a pachetului de ajutor ar putea ajuta la asigurarea lichidității pe termen scurt, însă sprijinul substanțial pentru companii arată diferit”, a mai completat acesta.

Pe 23 martie 2022, Germania a convenit asupra unui al doilea pachet de ajutor care prevede, printre altele, o reducere de trei luni a taxei energetice pe combustibil. Cu toate acestea, nu a fost încă clarificat când va intra în vigoare reducerea.

„Pentru un expeditor de mărime medie, creșterile actuale de preț la pompă înseamnă costuri suplimentare de câteva sute de mii de euro pe an. În același timp, prețul aditivului AdBlue a crescut dramatic. Prin urmare, companiile au nevoie de ajutor eficient și au nevoie de acest ajutor acum. Acest pachet de măsuri nu poate fi decât începutul. Dacă guvernul federal nu îmbunătățește pachetul și nu pune în aplicare imediat măsurile, atunci multe IMM-uri riscă să dispară“, a spus Markus Jerger, președinte BVMW.

Articole similare

Ad