Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Navele rusești, interzise în porturile Uniunii Europene

Comisia Europeană (CE) a anunțat interzicerea accesului navelor rusești și a navelor operate de ruși în porturile Uniunii Europene (UE).

CE a spus că vor exista „anumite derogări” care vor acoperi elementele esențiale, cum ar fi produsele agricole și alimentare, ajutorul umanitar, precum și energia. Sursa citată a mai menționat și despre propunerea privind interzicerea operatorilor de transport rutier din Rusia și Belarus. Interdicția de a accesa navele rusești și operate de ruși din porturile UE este unul dintre cei șase piloni ai celui de-al cincilea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei din cauza invaziei Ucrainei de către Putin. „Cele patru pachete de sancțiuni au lovit puternic și au limitat opțiunile politice și economice ale Kremlinului. Observăm rezultate tangibile. Dar în mod clar, având în vedere evenimentele, trebuie să ne creștem presiunea în continuare. Astăzi, ne propunem să ducem sancțiunile la un alt nivel. Le vom extinde și le vom face mai clare, astfel încât să afecteze și mai adânc economia Rusiei“, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cel de-al cincilea pachet de sancțiuni ale CE include, de asemenea, o interdicție a importurilor de cărbune din Rusia în valoare de 4 miliarde EUR pe an, o interdicție totală a tranzacțiilor asupra a patru bănci cheie rusești, interdicții suplimentare de export și noi interdicții specifice de import în valoare de 5,5 miliarde EUR.

Articole similare

Ad