Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Scania contestă din nou decizia instanței privitoare la Cartelul Camioanelor

În 2017, Scania a primit de la Comisia Europeană o amendă de 880 de milioane de euro pentru participarea, împreună cu alte cinci mărci, la cartelul european al producătorilor de camioane. Această amendă a fost confirmată în februarie 2022 de Curtea de Justiție a UE, care a respins recursul Scania.

Producătorul suedez a decis, pentru a evita consecințele economice ale plății unei asemenea sume, să folosească însă ultima cale de atac și să facă apel printr-o contestație în casație, care împiedică transportatorii ce au achiziționat camioane Scania să prezinte deocamdată cererea de returnare a sumei plătite în plus la momentul respectiv. Contestația a fost depusă pe 8 aprilie și imediat ce se soluționează, dacă este respinsă, va deschide în sfârșit drumul pentru despăgubirea celor afectați de prețurile mai mari impuse pentru camioane, în perioada 1997-2011, de către producătorii vizați.

Federația transportatorilor spanioli FENADISMER estimează că în Europa au fost vândute cu prețuri mai mari circa 10 milioane de camioane, dintre care aproximativ 200.000 în Spania.

Articole similare

Ad