Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Emerson mai investeste 55 de milioane de euro la Cluj

Pentru a-si consolida reteaua globala de productie si servicii de inginerie, grupul american Emerson si-a extins platforma de productie din parcul industrial Tetarom II din Cluj, investind pentru asta 76 de milioane de dolari (circa 55 de milioane de euro). Extinderea include o noua constructie, de 16 milioane de dolari, care va gazdui Centrul Regional de Proiecte in Inginerie si Centrul European de Sisteme de Integrare pentru PlantWeb SolutionsTM Group, unde vor lucra 600 de angajati care vor asigura servicii de inginerie si asistenta pentru sisteme europene de control si proiecte de automatizari, alaturi de alti 100 de angajati necesari pentru asamblarea si testarea sistemelor de comanda ale proiectelor din toata Europa.
 

Extinderea mai include si o investitie de 60 de milioane de dolari intr-o cladire de 18.800 mp destinata fabricarii instrumentelor de masurare a debitului, noua hala de productie a instrumentelor de masurare a debitului urmand sa ofere calibrare, servicii si training destinate clientilor Emerson.
In acest context, Vakar Istvan, vicepresedintele Consiliului Judetean Cluj cu atributii delegate de presedinte, a aratat ca „sigur decizia Emerson de a-si consolida prezenta la Cluj survine ca urmare a numeroaselor eforturi pe care le-am intreprins in acest sens, a facilitatilor pe care le-am pus la dispozitie si, in general, a disponibilitatii totale pe care am manifestat-o in vederea crearii unui mediu investitional cat mai atractiv. Nu in ultimul rand, decizia acestui investitor strategic de a reconfirma Clujul ca locatie ideala pentru a investi reprezinta un nou semnal pozitiv menit sa atraga noi si noi investitori in judetul nostru.”
In prezent, Campusul Emerson din Cluj-Napoca gazduit de Tetarom II reprezinta unul din cele mai mari puncte de lucru din Europa ale companiei americane, cu circa. 2.000 de angajati.

Articole similare

Ad