Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Dupa preluarea gigant, Krone propune axa proprie KTX

La inceputul lunii trecute, in cadrul traditionalului eveniment ce precede IAA Hanovra, Krone a prezentat strategia sa de dezvoltare pentru perioada imediat urmatoare, in cadrul careia un loc important il are noua axa proprie KTX, disponibila din toamna.
Aceasta va fi produsa de gigant Trenkamp&Gehle – companie preluata in ianuarie 2013 de grupul Krone – in fabrica sa din Dinklage, situata la circa 50 km de principalul centru de productie Krone, cel din Werlte.
 

Pentru inceput, KTX va fi disponibila doar pentru semiremorcile standard, in special Profi Liner, dar in timp vor fi dezvoltate variante pentru Cool Liner sau Mega Liner.
KTX are o greutate de circa 435 kg, aliniere la 1.300 mm, structura modulara, pentru a putea fi inlocuite componentele uzate fara a schimba toata axa, sistem de franare pe discuri de la Haldex, modern, cu intretinere redusa si costuri optimizate, placute Jurid si amortizoare adaptate special. Noua axa se distinge prin corpul forjat, robust, dintr-o singura bucata, rulmentii fara intretinere si bratele foarte usoare pentru suspensii pe perne pe aer, integrate prin boltare.
KTX a fost supusa la numeroase teste comparative si, impreuna cu Institutul Fraunhofer, un expert german independent, la teste intensive in laborator, care au simulat in trei saptamani parcurgerea a un milion de kilometri, iar rezultatele sunt foarte convingatoare, asa cum declara directorul executiv Bernard Krone.
Principalele beneficii ale folosirii unei axe proprii sunt termenul de livrare mai mic, pretul mai avantajos, acelasi punct de service in care se pot repara si trailere, si axe si componente ale axei, si gama mai larga de operatii de intretinere si reparatii pentru axe/semiremorci.
Decizia de a avea propria axa, asa cum au unii competitori, reprezinta o schimbare in strategia Krone, care pana acum a urmarit doar instalarea de componente premium pe vehiculele sale, dar care a constatat in ultimul timp ca cerintele clientilor se refera acum nu doar la caracteristicile produselor, ci si la furnizarea de piese de schimb si servicii si la valoarea de revanzare. „Astfel ca am decis sa ne asumam intreaga responsabilitate pentru componenta centrala a semiremorcilor, axa“, explica Bernard Krone, „iar logo-ul nostru, ce va aparea si pe axe, va fi o garantie a calitatii si va creste valoarea de revanzare a semiremorcilor“.

Articole similare

Ad