Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Grecia și Bulgaria investesc într-o linie feroviară până la granița cu România

Grecia și Bulgaria vor să construiască o linie de cale ferată care se va extinde din nordul Greciei și va ajunge până în România.

 „Există posibilități de a extinde această linie chiar și către porturile din Marea Nordului”, a declarat ministrul grec al transporturilor Kostas Karamanlis. Pe deasupra, cele două țări au planuri speciale pentru portul grecesc Alexandroupolis, acolo unde statul bulgar vrea să achiziționeze 20% din acțiuni. Atât Grecia, cât și Bulgaria sunt în proces de reconsiderare a politicii lor feroviare.

Legătura propusă de Grecia și Bulgaria va ajunge până la Ruse

În noiembrie 2021, ministerul grec al transporturilor a anunțat modernizarea infrastructurii feroviare în valoare de 4 miliarde de euro. Ca parte a acestui plan, portul Salonic, cel de-al doilea cel mai mare port al Greciei, va investi într-o conexiune feroviară directă. Planurile prevăd, de asemenea, construirea unei linii de cale ferată pe axa de nord-vest a Greciei care vor lega Salonic de portul Kavala, portul Alexandroupolis, cu legătură către Bulgaria, în Burgas, Varna și Ruse la granița cu România. „Acesta este un proiect de importanță geostrategică”, a subliniat ministrul grec Karamanlis, „deoarece va stimula traficul feroviar de marfă și volumele din regiune”.

Pe de altă parte, în Bulgaria, autoritățile sunt ocupate să fuzioneze diviziile de pasageri și de marfă ale Căilor Ferate Bulgare pentru a deveni mai competitive, în timp ce implementează proiectul „Bulgaria pe drumuri” pentru a stimula utilizarea căilor ferate.

Articole similare

Ad