Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Coloană de camioane la granița dintre Polonia și Belarus, după ce UE a interzis vehiculele de marfă înmatriculate în Rusia și Belarus

O coloană uriașă de camioane s-a format la granița dintre Polonia și Belarus, în timp ce șoferii ruși și belarusi încearcă să părăsească Uniunea Europeană, după ce li s-a interzis intrarea vehiculelor de marfă înmatriculate în Rusia și Belarus ca urmare a noilor sancţiuni aplicate.

UE a interzis camioanelor din Rusia și Belarus – cu excepția celor care transportă medicamente, poștă sau produse petroliere – să intre sau să rămână pe teritoriile statelor membre. Mișcarea face parte din sancțiunile impuse invaziei Ucrainei de către Rusia. Termenul limită a fost sâmbătă, iar acum linia de camioane a ajuns la 80 de km, unii șoferi fiind blocați până la 33 de ore, după cum relatează BBC. La câteva ore după trecerea termenului, timpii de așteptare fuseseră scurtați la 12 ore, arată sursa citată, cu numărul de camioane la două puncte de trecere a frontierei cuprins între 230-400 de vehicule. Cu toate acestea, nu este clar ce se va întâmpla cu alte mii de camioane înmatriculate în cele două țări despre care se estimează că se află în prezent pe teritoriul UE.

Un oficial polonez care reprezintă grupurile de transport și-a exprimat îngrijorarea că o astfel de mișcare ar putea duce la măsuri similare împotriva camioanelor poloneze care folosesc Rusia și Belarus pe drumul înapoi spre casă.

Articole similare

Ad