Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Drepturile pasagerilor care calatoresc cu autobuzul si autocarul: Comisia solicita ITALIEI si POLONIEI sa se asigure de punerea in aplicare a normelor

Comisia Europeana a solicitat Italiei si Poloniei sa adopte masurile necesare pentru aplicarea corecta a drepturilor pasagerilor care calatoresc cu autobuzul si autocarul [Regulamentul (UE) nr. 181/2011]. Autoritatile nationale desemnate de cele doua tari sa supravegheze aplicarea efectiva a normelor sunt, in situatia actuala, incapabile sa asigure respectarea acestora. Cele doua state membre nu au instituit un sistem de penalitati care sa asigure respectarea deplina a regulamentului.
 

In plus, ele nu au transmis lista terminalelor de autobuz in care pasagerii cu handicap sau cei cu mobilitate redusa pot primi asistenta adecvata. Regulamentul stabileste drepturile pasagerilor care calatoresc cu autobuzul si autocarul in UE si a devenit aplicabil de la 1 martie 2013. Statele membre aveau obligatia legala de a se achita de sarcinile mentionate. Cererile au fost adresate sub forma unui „aviz motivat” in cadrul procedurilor in constatarea incalcarii dreptului UE. Italia si Polonia au la dispozitie doua luni pentru a notifica Comisiei masurile adoptate pentru aplicarea corecta a regulamentului; in caz contrar, Comisia poate decide sa trimita Italia si Polonia in fata Curtii de Justitie a UE.

Articole similare

Ad