Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Un nou sistem antifurt de la Krone, ce previne cuplarea neautorizată a semiremorcii

Krone propune o nouă protecție antifurt pentru semiremorci, cuiul de cuplare retractabil automat cu control vocal RIAKSSCKP (Retractable Illuminated & Automated Krone Smart Security Comfort King Pin), care nu permite cuplarea neautorizată a unei semiremorci Krone la un autotractor. Acesta se retrage automat în placa din față în timpul decuplării de îndată ce este separat de camion și dacă trebuie cuplată o semiremorcă parcată care are această echipare șoferul trebuie întâi să trimită un semnal către semiremorcă, prin Krone Telematics. Mecanismul care acționează cuiul de cuplare nu poate fi acționat decât prin acest semnal, după care semiremorca se poate cupla ca de obicei.

O caracteristică utilă este și iluminarea integrată a cuiului de cuplare, care se aprinde automat și activează benzile de parcare imediat ce șoferul tractorului intră în marșarier.

În plus, cuiul de cuplare proiectează logo-ul Krone ca pe o hologramă pe sol în timpul cuplării, ceea ce constituie un element de marcă impresionant.
O altă caracteristică testată deja este controlul vocal al cuiului de cuplare, care îi permite șoferului să-l acționeze ușor prin intermediul telefonului inteligent conectat la Krone Telematics, folosind doar mesajul „Hey, Krone, activează cuiul de cuplare!“. Controlul vocal va fi disponibil în 10 limbi la lansarea sistemului la IAA Hanovra, în septembrie, și pe viitor va fi folosit pentru numeroase alte funcții referitoare la semiremorcile Krone.

Cu noul cui de cuplare retractabil pot fi echipate standard, de la finalul lui septembrie, toate semiremorcile Krone care au sistem telematic, dar noul sistem se poate monta și retrofit și poate fi comandat online pe Krone Spare Parts Shop.

Krone poartă deja discuții cu mai multe firme de asigurări și există semnale că primele de asigurare pentru vehiculele astfel echipate pot fi reduse.

Articole similare

Ad