Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Termenele de plată din Spania continuă să scadă, dar nu suficient

Observatorul Permanent al Infracțiunilor și Plăților din transportul rutier spaniol arată că 62% dintre expeditori și intermediari continuă să încalce termenele de plată impuse de lege, că 38% dintre ei plătesc după 90 de zile și că 21% chiar după mai mult de șase luni.

Cifrele din martie arată, totuși, o nouă reducere a termenelor medii de plată comparativ cu luna anterioară, până la 77 de zile, deci tendința din ultimul timp continuă, deși mulți clienți continuă să le depășească.

Reamintim că în Spania există, din octombrie 2021, o lege care sancționează cu amenzi de până la 6.000 de euro întârzierile la plată și care permite să se ajungă chiar la 30.000 de euro pentru recidiviști.

Deoarece termenele de plată nu au scăzut încă atât cât ar fi trebuit, Serviciul de Inspecție din cadrul Ministerului de Transport a confirmat că va face din oficiu controale speciale, în încercarea de a elimina abuzurile din partea clienților. Pentru asta instituția le cere cărăușilor să ofere, pe fiecare factură aferentă unor servicii de transport, Dovada colectării banilor/plății.

Articole similare

Ad