Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Le Castellet (Var) – un nou început pentru cursele de camioane

Pe miticul circuit de motociclete Bol d’Or din Le Castellet (83), fanii curselor de camioane vor avea în sfârșit parte de acțiune! Cele 31 de camioane care vor participa la campionatul francez de la sfârșitul săptămânii viitoare vor funcționa pe bază de rapiță (B100-Oleo 100) sau HVO.

După testul concludent efectuat anul trecut în Franța de către echipa Aravi B2Pweb și un sezon de teste în campionatul european, toți concurenții trec la biocombustibili. În ultimii 20 de ani, organizatorii au limitat poluarea prin impunerea de filtre în țevile de eșapament și interzicerea fumului negru.

Această rundă de deschidere a campionatului de pe circuitul Paul Ricard a fost marcată de absența lui Téo Calvet, campionul în exercițiu, care a preferat Europa. Anthony Janiec, câștigător între 2017 și 2019, și Thomas Robineau, câștigător în cei 3 ani precedenți (ambii la MAN), sunt favoriți. Dar, din partea Renault Trucks, echipa Aravi B2P Connect muncește din greu cu Yorick Montagne, însoțit de tatăl său Lionel pe 2 T 520.

Curse de camion pentru familii

Campionatul francez de camioane este, înainte de toate, o afacere de familie. În ceea ce privește tații și fiii, îi menționăm pe José și Raphaël Sousa, Dominique și Florian Orsini, precum și pe Martial Defaye și pe gemenii săi de 16 ani, Florian și Nathan Defaye (care împart un camion sâmbătă și duminică). Dintre frați, îi putem menționa și pe Anthony și Jennifer Janiec, precum și pe Romain și Lucas Rivals. Lui Thomas Robineau i se alătură vărul său Anthony Robineau.

Campionatul francez de camioane primește și în acest an 2 femei pilot, Jennifer Janiec și Céline Miral. Céline Miral este profesoară de mecanică de autocamioane în învățământul secundar. Mai mult de 200 de camioane decorate cu elemente americane și tuning, 50 de camioane vechi vor face să viseze iubitorii de mecanică veche. Grand Prix Camions este un adevărat salon în aer liber și va găzdui cei mai importanți constructori de echipamente și producători din lumea transporturilor rutiere (Daf, Ford, Mercedes, Renault, Scania etc.).

Articole similare

Ad