Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

IRU condamna masurile luate de Franta si Belgia impotriva transportatorilor straini

Masurile protectioniste luate de Franta si Belgia au fost reclamate de IRU, care solicita UE si statelor membre sa discute si sa rezolve urgent aceste amenzi disproportionate pentru petrecerea in cabina a pauzei saptamanale de odihna. Dupa adoptarea amenzilor din cele doua tari, IRU a primit numeroase plangeri de la transportatorii din alte state decat Franta si Belgia.
IRU considera ca statele membre vor astfel sa foloseasca masuri extreme pentru a-si proteja piata nationala, practica ce contravine oricaror princii ale UE.
 

Michael Nielsen, delegatul IRU la UE apreciaza ca „Deoarece legislatia UE nu este clara cu privire la petrecerea in cabina a perioadei saptamanale normale de odihna si deoarece UE nu o considera ca fiind o incalcare serioasa a legii, amenzile anuntate sunt de neacceptat. Statele membre au nevoie de o legislatie clara a UE pe care sa o aplice intr-un mod eficient si nediscriminatoriu, iar amenzile sa fie proportionale cu faptele comise.“
IRU considera ca anuntul sanctiunilor atat de disproportionate sunt cauzate de lipsa unor ghiduri practice de implememtare a noilor legi, ceea ce face imposibil pentru transportatori sa stie ce este acceptabil si ce nu. In plus, aceste posibile amenzi nu afecteaza numai transportatorii si soferii, dar sunt puse in pericol si bunurile de miliarde de euro pe care acestia le transporta in fiecare zi.

Articole similare

Ad