Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Franta si Belgia au adoptat mult discutatele legi impotriva pauzei de condus saptamanale normale luate in cabina

Franta si Belgia au introdus prevederile de care s-a tot vorbit in ultimele luni, impotriva efectuarii pauzei saptamanale normale de condus in cabina, iar UNTRR ii sfatuieste pe operatorii de transport sa evite sa faca aceasta pauza in cele doua state, altfel risca sa primeasca amenzi de 1.800 de euro in Belgia si de 30.000 de euro in Franta cu un an de inchisoare. Iar daca, totusi, ei sunt obligati sa tranzitele aceste tari si sa faca acolo pauza respectiva, UNTRR ii avertizeaza ca vor trebui sa creasca tarifele, deoarece vor fi obligati sa plateasca atat cazarea soferilor, cat si parcarea pazita obligatorie pentru garantarea conditiilor de siguranta a marfurilor transportate.
 

In plus, o posibila solutie temporara este aceea ca soferul sa ia aceasta pauza, mai ales in cazul tranzitarii Frantei, in cort, langa vehicul, daca nu exista interdictii clare in acest sens.
Cele doua tari pot verifica aplicarea legislatiei nationale doar pe teritoriile proprii si nu pot cere dovezi asupra modului in care a fost efectuata perioada de repaus saptamanal normala, pentru perioadele precedente, mai ales daca au fost realizate pe teritoriul altor state. Iar UNTRR solicita transportatorilor sa semnaleze orice abuz, insotit de documente justificative, la office@untrr.ro.

Pana in prezent, la redactia Tranzit nu s-a primit nicio sesizare cu privire la primirea vreunei astfel de amenzi de catre transportatorii romani.

Articole similare

Ad