Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania: Şofer prins fără card; amendă de 21.000 de euro pe companie

O companie de transport a fost amendată în Germania cu 21.000 de euro pentru mai multe abateri constatate în timpul controlului. Aceasta este răspunzătoare pentru încălcările săvârșite de către șoferul său, dacă nu dovedește în timp util că l-a instruit și informat corespunzător cu privire la conținutul activității sale şi la obligaţiile care îi revin.

Inspectorii de trafic germani au oprit camionul companiei, care transporta animale vii, în Ascheberg, un oraș din Renania de Nord-Westfalia, nu prea departe de Münster. O anvelopă a vehiculului a atras atenția agenților, întrucât părea a fi într-o stare avansată de deteriorare. În urma controalelor amănunţite s-a mai descoperit faptul că semiremorca nu era dotată cu așternut adecvat și cu sisteme de colectare a fecalelor și urinei animalelor, astfel că acestea ajungeau pe carosabil.

Cel mai grav însă a fost faptul că şoferul conducea fără să fi introdus cardul tahograf în aparat, iar în urma descărcării datelor din tahograf a reieşit faptul că şoferul condusese nu mai puţin de 21 de zile din ultimele 28 fără card. Pentru această încălcare gravă, şoferului i-a fost încheiat un proces verbal de constatare a contravenţiei în valoare de 380 de euro, iar compania de transport a primit o amendă administrativă de 21.000 de euro. Aceasta din urmă are dreptul să facă recurs, însă îi va fi greu să dovedească că toate aceastea s-au întâmplat fără ştiinţa managerului de transport sau a altei persoane din conducere.

Articole similare

Ad