Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Volkswagen anunţă lansarea noului Amarok

Volkswagen Vehicule Comerciale pregăteşte anul acesta lansarea noii generație Amarok, care va fi capabil să răspundă unor provocări suplimentare atât pe drum, cât și pe trasee off-road. Proiectat și conceput în Germania și Australia, dar construit în Africa de Sud, noul Amarok vine cu specificații tehnice excelente, o paletă extinsă de funcții de asistență a șoferului și o gamă de sisteme de propulsie mai largă decât predecesorul său. Primele modele „deghizate” ale noului Amarok sunt deja în teste în Europa.

Designul inovator al pick-up-ului a fost redefinit, liniile exterioare puternice îmbinându-se cu interiorul de înaltă calitate. Având 5.350 mm în lungime, noul model este cu cel puțin 100 mm mai lung decât predecesorul său, iar ampatamentul de 3.270 mm (+175 mm) asigură un spaţiu util sporit. Sarcina utilă a fost, de asemenea, crescută până la 1,2 t, cu o capacitate maximă de remorcare de 3,5 t, disponibilă pentru mai multe variante de motor/cutie de viteze.

Sunt disponibile un propulsor pe benzină și până la patru motoare diesel diferite, cu patru până la șase cilindri și capacitate cubică de 2,0-3,0 l – opțional cu tracțiune spate sau integrală. O gamă largă de moduri de condus, preconfigurate cu mai multe niveluri, ajută șoferul în situații dintre cele mai variate. Nu în ultimul rând, siguranța sporită este oferită de peste 30 de sisteme de asistență, dintre care peste 20 sunt complet noi pentru Amarok.

Comenzile intuitive, display-ul digital și afișajul infotainment în stil tabletă conferă interiorului Amarok un aspect funcțional, de înaltă calitate. Scaunele faţă, încăpătoare şi confortabile, pot fi configurate opțional cu reglare electrică în 10 direcții, iar în partea din spate se oferă, de asemenea, mult spațiu pentru ca trei pasageri. Vor exista cinci versiuni de echipare ale noului Amarok: o versiune entry-level, denumită chiar „Amarok”, două intermediare, „Viața” şi „Stil”, şi alte două de top, „PanAmericana” (caracter off-road) și „Aventura” (caracter on-road).

Peste 830.000 de unități de Amarok au fost vândute până în prezent în Europa, America de Sud, Africa de Sud și Oceania. Punctele forte ale pick-up-ului premium de succes sunt sistemul de propulsie performant, capacitățile mari de încărcare, funcționalitatea sistematică și un design autentic pentru toate terenurile. Noul Amarok va fi lansat la sfârșitul lui 2022, pentru început în variantă cu cabină dublă și patru uși (DoubleCab), iar pe unele piețe individuale cu o cabină simplă cu două uși (SingleCab).

Articole similare

Ad