Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Germania inițiază planuri pentru accesul la pasul Brenner

Germania a făcut un pas pentru a moderniza axa Brenner pentru viitorul tunel feroviar de bază. În aprilie 2022, Deutsche Bahn a atribuit contractul către societatea mixtă de inginerie Arge pentru proiectarea noii linii între Innleiten și Kirnstein, practic varianta de modernizare a nodului Rosenheim. Tronsonul face parte din ruta de acces nordică prin Germania și Austria către tunelul Brenner. O nouă linie va fi construită în jurul orașului bavarez, care include, ca lucrări principale, două tuneluri (Ringelfeld și Steinkirchen), precum și o serie întreagă de lucrări la drumuri pentru a găzdui linia de cale ferată. Arge este o societate mixtă între Amberg Engineering și Obermeyer Group.

Traseul general al noii căi ferate de mare capacitate între Germania și Austria a fost stabilit în aprilie 2021, după șase ani de planificare minuțioasă. Noua linie va trece prin cea mai estică parte a Văii Inn din Austria și prin zona germană Rosenheim. Dintre cele 5 trasee luate în considerare, a fost ales unul, în mare parte în tuneluri, pentru a reduce cât mai mult posibil impactul asupra mediului în zonele pe care le traversează, având în vedere și faptul că noua linie va fi dedicată în principal traficului de marfă.

Traseul selectat, de 54 de km, aproape în întregime în Germania, include o serie de tuneluri care se întind pe 60% din traseu: printre acestea se numără tunelul transfrontalier Laiming și tunelul Steinkirchen, ambele de aproximativ 13 km, și tunelul Ringelfeld, de 5,5 km. Varianta începe în Austria, la Schaftenau, la sud de Kufstein, și ajunge în Germania, la Ostermünchen, la nord de Rosenheim. Vor exista, de asemenea, 2 interconexiuni cu linia istorică la nord și la sud prin 2 variante de cale ferată scurtă. Abia acum Germania, cu varianta limitată la zona Rosenheim, a trecut la faza operațională. După ce a construit în 1994 centura de ocolire pentru transportul de marfă din Innsbruck, care include un tunel de 12,7 km (cel mai lung din țară), în 2012 a deschis pentru exploatare tronsonul de mare capacitate de 40 km din valea inferioară a Innului, de la intrarea nordică a centurii de ocolire până la Kundl, la sud de Wörgl. Traseul pentru cvadruplarea completă în Bavaria rămâne incert, iar durata de timp ar trebui să depășească un deceniu.

Articole similare

Ad