Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Italia va importa 4,5 miliarde m3 de LNG din Congo până în 2023

În timpul unei reuniuni guvernamentale la nivel înalt – care a inclus 2 miniștri din Republica Congo (Jean-Claude Gakosso și Bruno Jean Richard Itoua) și 2 italieni (Luigi di Maio și Roberto Cingolani) – directorul general al Eni, Claudio Descalzi, a semnat o scrisoare de intenție la Brazanville pentru a crește producția și exportul de gaze naturale lichefiate către Italia. Textul prevede furnizarea a peste 3 milioane de tone pe an, echivalentul a peste 4,5 miliarde de metri cubi pe an.

De asemenea, Eni a convenit cu guvernul din Congo asupra unor inițiative pentru tranziția energetică în această țară africană în vederea producerii de energie regenerabilă din lanțul de aprovizionare agricol, fără a concura însă cu lanțul de aprovizionare cu alimente.

Aceasta înseamnă producerea de materii prime pentru biorafinare, conservarea și gestionarea durabilă a pădurilor, adoptarea unor sisteme de gătit nepoluante și captarea, utilizarea și stocarea CO2. Eni operează în Republica Africană de peste 50 de ani și este singura companie implicată în dezvoltarea vastelor resurse de gaz ale țării, pe care le furnizează, de asemenea, pentru producerea a 70% din energia electrică din Congo.

Articole similare

Ad