Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Maersk preconizează o stabilitate a activității pentru restul anului

După un început de an în creştere, cel mai mare transportator de containere din lume, A.P. Moller – Maersk, se aşteaptă să reintre la un nivel normal, abia în a doua jumătate a anului.

Gigantul danez a raportat o scădere în volumele containerelor cu 7% între lunile ianuarie – martie 2022, iar în prezent sunt de părere că cererea globală de containere va încetini, anul acesta, de la -1% şi 1%, comparativ cu așteptările anterioare de 2 şi -4%.

„Rezultatele puternice sunt determinat de situația excepțională a pieței de transport maritim”, a declarat Maersk într-un comunicat.

Grupul elvețian Kuehne % Nagel a relatat o scădere în volumele de containere livrate, în primele trei luni ale anului.

Grupul de transport maritim Maersk estimează pentru acest an un profit, înainte de taxe, dobânzi, depreciere și amortizare, de 30 de miliarde de dolari, în comparaţie cu 24 de miliarde de dolari, estimat iniţial şi de 28,7 miliarde de dolari, estimat de analişti.

Raportul pe venit pentru primele trei luni ale acestui an sunt situate la 19,3 miliarde de dolari la 9,2 miliarde de dolari EBITDA, mai mare faţă de așteptările analiştilor, respectiv la 19 miliarde de dolari și 8,4 miliarde de dolari.

Rezultatele tarifelor de transport de containere au crescut în medie cu 71% în primul trimestru, comparativ cu un an înainte, a declarat compania. Maersk urmează să publice raportul complet al primului trimestru pe 4 mai.

Articole similare

Ad