Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noile Renault Trucks D, D wide și C 2.3 m: economii de combustibil și de CO2 de până la 10%

Renault Trucks a anunţat pentru 2023 creşterea eficienței energetice a modelelor sale destinate distribuției și construcțiilor ușoare, reducând, în același timp, amprenta lor ecologică. Datorită optimizării motorului, unei noi cutii de viteze și pachetului Fuel Eco+, Renault Trucks D, D Wide și C 2.3 m 2023 permit reducerea consumului de combustibil și a emisiilor de CO2 asociate cu până la 10%.

Astfel, modelele 2023 Renault Trucks D Wide și C 2.3 m vor fi echipate cu noul propulsor DE11, ce dispune de tehnologia patentată a pistoanelor cu design ondulat, care, prin redirecționarea flăcărilor în interiorul camerei de combustie, optimizează utilizarea oxigenului, îmbunătățind combustia. În plus, motorul este echipat cu pistoane noi, cu precizie îmbunătățită. Pentru a crește eficiența, Renault Trucks a lucrat și la reducerea pierderilor cauzate de fricțiune: bielele, pistoanele și arborele cotit au fost redesenate și controlul gazului în carter a fost optimizat. A fost dezvoltat, de asemenea, un nou turbocompresor de înaltă performanță, cu rulment cu bile, cu timp de răspuns îmbunătățit și cu pompă de ulei cu debit variabil, combinată cu un ulei cu viscozitate redusă. Nu în ultimul rând, constructorul francez a instalat un sistem optimizat de post-tratare și o nouă unitate de control a motorului.

Renault Trucks D Wide și C 2.3 m sunt echipate cu noua generație de cutii de viteze Optidriver, al cărei modul Eco permite o reducere suplimentară a consumului de combustibil.

În plus, o economie de încă 5% poate fi obținută cu pachetul Fuel Eco+, ce include deflector de acoperiș, deflectoare laterale, un compresor care poate fi decuplat și sistem de oprire automată a motorului după 3 minute.

Toate aceste tehnologii combinate asigură un consum de combustibil mai mic cu 10% comparativ cu generația anterioară Renault Trucks D Wide și C 2.3 m.

Separat, modelul Renault Trucks D, cu motoare de 5 și 8 l, dispune de o nouă cutie de viteze cu 8 trepte, denumită Optishift. Complet automată, aceasta oferă un confort sporit în conducere şi manevrabilitate mai bună la viteze reduse, precum şi eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil. Noua cutie automată de viteze Optishift este disponibilă ca opțiune pe modelul Renault Trucks D 4×4, iar modul Eco sau pachetul Eco+ Fuel pot fi comandate suplimentar.

Combinația tuturor acestor tehnologii permite economii de combustibil de 9% comparativ cu generația anterioară a modelului Renault Trucks D.

Pentru siguranță crescută, Renault Trucks D, D Wide și C 2.3 m sunt echipate cu sistemul BirdView: patru camere plasate în afara vehiculului oferă o vedere panoramică în timp real, pe un ecran LCD de 7 inch. Aceasta permite șoferului vizualizarea zonei de jur împrejurul camionului într-o singură imagine și fără unghiuri moarte, reducându-se riscul unei coliziuni. De asemenea, interiorul modelelor Renault Trucks D, D Wide și C 2.3 m a fost reproiectat. Scaunele, paturile și băncile sunt tapițare cu un nou material, potrivindu-se cu armonia cabinei, iar butoanele de control au o nouă lumină albă.

Pentru a ajuta transportatorii să-și crească profitabilitatea prin scăderea costurilor operaționale, vehiculele pot fi cuplate cu un abonament Optifleet, instrumentul Renault Trucks de monitorizare și management în timp real al flotelor. În practică, Optifleet optimizează rutele (timpul și distanța acoperită), datorită monitorizării în timp real a livrărilor, prin utilizarea modulului Map. Modulul Check al instrumentului monitorizează consumul energetic al vehiculelor, în timp ce funcțiunea Ecoscore permite monitorizarea la distanță a datelor tehnice per șofer (consum de combustibil, procentaj de timp la relanti, utilizarea pedalei de frână etc.). Scopul este optimizarea consumului de combustibil și reducerea emisiilor de CO2, prin analizarea performanțelor șoferului și depistarea celor care au nevoie de training în domeniul conducerii economice. Renault Trucks oferă contracte de service personalizate Start & Drive, care le permit cărăușilor să maximizeze disponibilitatea vehiculelor și să-și administreze bugetele în liniște.

Articole similare

Ad