Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Se livreaza cele 600 de microbuze pentru transportul elevilor

600 de microbuze scolare vor fi livrate Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) incepand din 23 iulie a.c. Union Motors, dealer autorizat Opel, si IAC au castigat licitatia cu modelul Opel Movano Trabus, o conversie din van in microbuz. Vehiculele au la baza varianta de caroserie lunga a Movano si inaltime medie, suprafetele vitrate fiind montate direct din fabrica; sunt propulsate de motoare de 2,3 l si dispun de un pachet complet de sisteme de siguranta, ce include ABS, ASR, ESP, EBD (distributie electronica a fortei de franare) si EBA (amplificarea fortei de franare in situatii de urgenta).
 

Microbuzele au o capacitate de 16+1 locuri si sunt prevazute cu insemne „transport elevi“ si casete luminoase in fata si in spate. Ca masura suplimentara de siguranta, viteza este limitata la 90 km/ora, iar usile se blocheaza automat la plecarea de pe loc. Opel Movano Trabus sunt dotate cu agregat de aer conditionat si preincalzitor, precum si cu pachet antipraf.
Primul lot de 100 de microbuze, pentru care autoritatea contractanta a efectuat receptia, au fost predate beneficiarilor de catre primul ministru Victor Ponta. Livrarea a avut loc in prezenta vicepremierul Liviu Dragnea, ministrului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, a ministrului Educatiei Remus Pricopie si a ministrului delegat pentru Cercetare, Mihnea Costoiu.

Articole similare

Ad