Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Alexandria Business Park își așteaptă investitorii

Pe 4 mai a fost organizată la Alexandria conferința “Avantajele marilor investiții în orașele mici și mijlocii”, la care au participat autorități locale din Teleorman, directorul Parcului Industrial Alexandria și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Teleorman a avut în 2021 un PIB de 11,7 miliarde de lei (locul al 31-lea în România și locul al 34-lea în funcție de PIB/cap de locuitor) și are 360.000 de locuitori (locul al 30-lea în țară). Numărul de companii străine din județ este mic, puțin peste 500, șomajul este de 6,5% (locul al doilea în România), salariul net este de 2.760 de lei/lună, iar un indicator la care Teleorman stă destul de bine, pe locul al 9-lea la nivel național, este rețeaua de drumuri publice, cu 1.167 km.

Teleorman are un caracter preponderent agricol, dar aici se pot face platforme industriale pentru colectarea legumelor și fructelor sau centre de prelucrare a produselor agricole și se pot produce și echipamente pentru industria auto sau agricolă, deoarece în zonă există și materie primă pentru toate aceste investirii, dar și forță calificată de muncă.

Alexandria Business Park este situat la intrarea în Alexandria dinspre București, are o suprafață totală de 18,67 ha și a obținut statutul de parc industrial în iunie 2020.

Infrastructură sa include toate utilitățile necesare, iar în proiect sunt incluse construcția a două spații logistice și a unui pavilion multifuncțional.

Articole similare

Ad