Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Daimler Buses eMobility Days: Infrastructura este vitală pentru dezvoltarea mobilităţii electrice

Pentru ca tehnologia electrică să câştige mai rapid teren este nevoie de dezvoltarea concomitentă a reţelelor de alimentare, nu doar pentru transportul urban, ci şi pe distanţe lungi. Evenimentul Daimler eMobility Days, desfăşurat la Mannheim, în Germania, la începutul lui mai, a abordat tocmai problema tandemului vehicul-infrastructură, subliniind importanţa cooperării între toţi factorii implicaţi – constructori, operatori de transport, clasă politică – pentru dezvoltarea sustenabilă în acest domeniu.

Invitat la eveniment, ministrul federal pentru Transport şi Digitalizare, Dr. Volker Wissing, a declarat că guvernul german susţine în mod activ decarbonizarea transportului public şi, în acest sens, a alocat 1,25 de miliarde de euro până în 2025, pentru a subvenţiona achiziţia de autobuze electrice cu 80% din diferenţa de preţ a acestora din urmă comparativ cu modelele similare convenţionale. Bugetul iniţial mai poate fi suplimentat ulterior, obiectivul fiind ca, până în 2030, unul din două autobuze urbane aflate în operare în Germania să fie electric. Până în prezent s-au depus cereri de subvenţionare pentru 5.000 de vehicule.

Tot pentru sprijinirea transportului public, ministrul Wissing a anunţat derularea unui proiect pilot pe perioada verii, în colaborare cu mai mulţi operatori urbani, de oferire a abonamentului lunar de călătorie la preţul subvenţionat de 9 euro.

Separat, Elke Zimmer, secretar de stat în ministerul Transporturilor din regiunea Baden-Württenberg, a anunţat că derulează un proiect pilot pentru a identifica oportunitatea instalării de staţii de încărcare cu energie electrică pe autostrăzi. Obiectivul la nivel regional este ca până în 2030 una din trei tone de marfă să fie transportată cu zero emisii. Nu mai puţin de 10 milioane de euro au fost alocaţi anul trecut în Baden-Württenberg pentru subvenţionarea achiziţiei de vehicule electrice, iar programul va continua şi în perioada următoare.

Articole similare

Ad