Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Mercedes-Benz eCitaro, cu baterii NMC 3 pentru creşterea autonomiei

Daimler Buses a anunţat trecerea la a treia generaţie de baterii NMC (Nichel-Mangan-Cobalt) pentru autobuzele sale electrice eCitaro, de 12 şi 18 m lungime, cu prilejul evenimentului eMobility Days, desfăşurat la Mannheim, în Germania, la începutul lui mai. Noile baterii au o densitate energetică crescută cu până la 50% comparativ cu generaţia anterioară, ceea ce asigură o autonomie crescută, fără a afecta greutatea proprie a vehicululelor electrice.

Pachetele de baterii NMC 3 sunt modulare şi pot fi amplasate pe plafon şi în partea din spate a autobuzului (maximum 6 disponibile). Capacitatea maximă instalată în cazul modelului de 12 m lungime este de 588 kWh, ceea ce permite o autonomie garantată de 280 km pe întreaga perioadă de viaţă a bateriilor (220 km autonomie în cazul autobuzului articulat). Mai mult, în condiţii favorabile, autonomia poate depăşi chiar 300 km. De remarcat faptul că în doar 4 ani, autonomia eCitaro a crescut cu 80% pentru varianta solo şi respectiv 120% la cea articulată, datorită progreselor tehnologice înregistrate în dezvoltarea bateriilor.

Reprezentanţii constructorului german au anunţat că special pentru autobuzele Clasa I, motorul diesel Euro VI nu va face trecerea la nivelul superior, adică la Euro VII, toate eforturile investiţionale pe acest segment orientând-se către zero emisii. Trecerea de la diesel la electric nu se rezumă însă doar la vehicul în sine, ci afectează întreg sistemul de operare: infrastructura de alimentare, configurarea traseelor, managementul depoului şi, nu în ultimul rând, instruirea şoferilor.

Articole similare

Ad