Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

MAN Truck & Bus va livra până la 940 de autobuze către Deutsche Bahn

Deutsche Bahn a atribuit MAN Truck & Bus un contract-cadru pentru aproximativ 940 de autobuze urbane şi interurbane, în contextul în care a anunţat demararea unui program de modernizare a parcului său auto pentru următorii 4 ani. Primele vehicule sunt așteptate să fie livrate în 2023 şi, dacă toate toate extensiile din contract vor fi onorate, MAN va livra până în 2026 una dintre cele mai mari flote de autobuze Lion’s City şi Lion’s Intercity LE comandată. Unul dintre criteriile principale avute în vedere la evaluarea ofertei a fost consumul de combustibil, care influenţează direct costul de operare pe întreaga durată de viaţă a vehiculelor.

Mare parte dintre autobuzele prinse în acordul-cadru sunt echipate și cu sistemul MAN EfficientHybrid şi cu sistemul de oprire-pornire automată.

Această tehnologie reduce impactul asupra mediului în trei moduri:

consumul de combustibil este redus prin stocarea energiei de frânare, emisiile sunt reduse prin oprirea completă a motorului cu ardere internă și, în consecinţă, zgomotul este considerabil mai mic. Componenta principală a tehnologiei MAN EfficientHybrid este un motor electric robust, fără uzură și fără întreținere, care este instalat pe linia de transmisie între motor și cutia de viteză. La depășire sau frânare, demaror-generatorul arborelui cotit funcționează ca generator (alternator) și invers și ca demaror (motor de pornire).

Cu autobuzele MAN CNG din seria Lion’s City, emisiile poluante sunt de asemenea reduse semnificativ, vehiculele funcţionând şi cu biometan, o variantă de combustibil care reduce semnificativ emisiile de CO2.

Funcționarea mai lină înseamnă, de asemenea, mai puțin zgomot comparativ cu un propulsor diesel.

Nu în ultimul rând, MAN Lion’s Intercity LE, lansat în 2021, stabilește standarde în clasa low-entry, precum și cu un „cost total de proprietate” minim.

„Atribuirea acordului-cadru de către Deutsche Bahn pentru un număr atât de exorbitant de autobuze MAN confirmă faptul că autobuzele noastre urbane și interurbane, precum și serviciile noastre sunt convingătoare în practică”, spune Christoph Huber, președintele Comitetului executiv al MAN Truck & Bus. Deutschland GmbH.

Cu aproximativ 420 de milioane de pasageri în 2021, Deutsche Bahn este cel mai mare operator de transport rutier din Germania. DB Regio operează peste 10.000 de autobuze în aproape 300 de districte și orașe.

Articole similare

Ad