Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Industria germană, puternic afectată în luna martie – comenzile au scăzut cu aproape 5%

Industria germană a fost puternic afectată în luna martie de incertitudinea economică legată de războiul din Ucraina, comenzile scăzând cu 4,7% față de luna februarie, a anunțat Oficiul Federal de Statistică, pe baza datelor preliminare.

„Incertitudinea cauzată de războiul din Ucraina, creșterea prețurilor la energie și materii prime și deteriorarea economiei globale duc la scăderea numărului de comenzi“, a declarat Jupp Zenzen, economist în cadrul Asociației Camerelor de Industrie și Comerț din Germania (DIHK). El a adăugat că au existat probleme acute ale lanțului de aprovizionare din cauza lockdown-ului provocat de coronavirus în China, în special în zonele importante, așa cum este Shanghai-ul.

Printre cele mai afectate domenii se numără producția de mașini și utilaje, acolo unde comenzile au scăzut cu 8,3% față de luna precedentă. Pe de altă parte, sectorul bunurilor de larg consum a înregistrat o creștere de 6,4%. Afacerile din țările din afara zonei euro au fost deosebit de grav afectate, scăzând cu 13,2%. La polul opus, comenzile din UE au crescut cu 5,6% față de luna precedentă. Per ansamblu, volumul comenzilor externe a scăzut cu 6,7%, în timp ce comenzile interne au scăzut cu 1,8%. Scăderea comenzilor totale a fost mai puternică decât se așteptau analiștii, care, în medie, previzionau o scădere de 1,1% față de luna precedentă.

Comparativ cu martie 2021, comenzile noi au fost în scădere cu 3,1%, ajustate în funcție de efectele calendaristice. Pe fondul problemelor din supply chain, ale războiului și a ratelor ridicate ale inflației, specialiștii se așteaptă ca lunile de vară să constituie, de asemenea, o perioadă destul de slabă pentru economia germană.

Articole similare

Ad