Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Noul Mercedes-Benz Vito este disponibil si cu tractiune pe fata

Mercedes-Benz a lansat in aceasta saptamana noul Vito, disponibil acum atat cu tractiune pe spate, cat si cu tractiune pe fata sau integrala. Gratie noii tractiuni fata, Mercedes-Benz Vito castiga 120 kg in planul sarcinii utile si este mult mai convenabil, pretul pornind de la 18.000 de euro pentru furgonul 109 CDI. Vito ofera cea mai mare sarcina utila din clasa sa – 1.369 kg. Designul noului Vito, adus in linie cu noul Sprinter si cu celelalte comerciale grele din familia Mercedes-Benz, este foarte modern, bordul masiv din Sprinter acomodandu-se pana la urma si in cabina mai mica a noului Vito.
 

Coeficientul de aerodinamicitate, 0,32, este unul dintre cele mai mici de pe acest segment.
Cu greutati maxime admise cuprinse intre 2,5 si 3,2 t, Vito este extrem de versatil, fiind singurul model din clasa sa disponibil cu trei variante de lungime si trei sisteme diferite de tractiune.
Tractiunea fata ofera o greutate proprie de 1761 kg, cu 120 kg mai putin, si asigura o tractiune mai buna in situatiile in care greutatea transportata nu este semnificativa. In plus, pretul de achizitie este mai atractiv, astfel incat Mercedes-Benz isi propune sa atace cu acest model un segment important de clienti care pana acum cumparau VW T5 sau Ford Transit Connect. Astfel, modelul cu o masa maxima admisa de 3,05 t dispune de o sarcina utila de 1.289 kg.
Pentru acest model alegerea este motorul cu patru cilindri, de 1,6 l, dezvoltat impreuna cu Renault, disponibil cu puteri de 88 CP (Vito 109 CDI) si 114 CP (Vito 111 CDI).
In schimb, pentru clientii traditionali MB care apreciaza tractiunea spate, pentru puterea mare de tractiune in conditii de incarcare mai dure sau pe drumuri mai solicitante – urcusuri si coborasuri – nemtii propun in continuare Vito cu motorul MB de 2,1 l, disponibil in trei variante de putere: Vito 114 CDI (136 CP), Vito 116 CDI (163 CP) si Vito 119 BlueTEC, de 190 CP, ultimul fiind primul motor Euro 6 din clasa sa. Vito cu tractiune spate si masa maxima admisa de 3,2 t ofera o sarcina utila de 1.369 kg, record in aceasta clasa.
Iar pentru cei care lucreaza in conditii foarte dificile de relief, tractiunea integrala este, de asemenea, disponibila. Datorita designului noului model cu tractiune integrala, inaltimea vehiculului 4×4 este aceeasi ca si la modelele cu tractiune pe fata sau pe spate.
Cele doua motoare sunt oferite in tandem cu transmisia manuala cu sase trepte (standard). Optional, pentru Vito 114 CDI si Vito 116 CDI este disponibila si transmisia automata cu sapte trepte 7G-TRONIC PLUS cu convertizor de cuplu motor. Aceasta este echipare standard pentru Vito 119 BlueTEC si Vito 4×4 cu tractiune integrala.

Articole similare

Ad