Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Thermo King a proiectat un nou sistem de integrare a unei unitati frigorifice pe remorca, cu doua moduri de operare, controlate prin GPS

Deoarece firmele de transport se confrunta tot mai mult cu nevoia de a se supune unor legislatii locale (ca PIEK) sau de a raspunde cerintelor venite din partea companiilor de retail de a reduce disconfortul cauzat de zgomot in apropierea zonelor de livrare, mai ales in timpul noptii, Thermo King propune la Trailer Innovation un sistem de integrare a unei unitati frigorifice pe remorca, cu doua moduri de operare (mod nominal+mod capacitate redusa/silentios), precum si un controler complet automat, bazat pe GPS, care permite preprogramarea modului de functionare, cu scopul de a obtine o reducere a nivelului de zgomot atunci cand se apropie de zonele sensibile.
 

Astfel scade impactul acustic in timpul livrarilor (in conformitate deplina cu protocolul PIEK2013), in special a celor urbane din timpul noptii (nivel de presiune acustica 60 dB la o distanta de 7,5 m) sau atunci cand traverseaza zone sensibile la zgomot (de exemplu, in apropierea unui spital).
Instalarea sistemului nu presupune schimbari, comparativ cu o unitate frigorifica standard, toate componentele necesare fiind instalate in fabrica (unitatea monobloc trebuie fixata pe peretele frontal al remorcii frigorifice).
Programarea acestuia se face pe baza unui singur fisier central care detine toate locatiile „sensibile“ (maximum 60 dB permisi pe timp de noapte potrivit PIEK sau altor cerinte locale), creat cu instrumentul MapEditor oferit de Thermo King. Astfel, fisierul locatiilor PIEK poate fi incarcat apoi pe toate vehiculele flotei prin intermediul unei conexiuni WiFi.
In timpul livrarii, functionarea echipamentului este complet automata (nu necesita interventia soferului), existand posibilitatea ca soferul sau responsabilul de livrare sa verifice prin intermediul afisajului daca unitatea este operata in mod silentios la viteza redusa.
Inregistrarea tranzitiilor dintre modurile de operare (nominal <=> silentios), cu timpi si locatii, poate fi descarcata de asemenea prin conexiune WiFi atunci cand vehiculul se intoarce la sediu. In plus, fisierul poate fi transmis, la cerere, catre clientul final pentru a furniza dovezi ale functionarii corecte a echipamentului si a aplicarii unei programari adecvate pentru pastrarea calitatii confortului in jurul zonei de livrare.

Articole similare

Ad