Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Portul Constanța: Poarta 14, doar pentru ieșirea camioanelor cu containere

Începând de mâine, 11 mai, camioanele vor intra în Portul Constanța Sud doar prin Poarta 10 bis și vor ieși numai pe la Poarta 14, a anunțat, marți, 10 mai, Administrația Portului într-un comunicat de presă remis Tranzit. Măsura era necesară pentru a degreva portul și a fluidiza traficul de mărfuri.

Pentru fluidizarea traficului de mărfuri în zona de sud a portului Constanța, începând cu 11 mai 2022, ora 8:00 se deschide Poarta 14 pe sensul de ieșire pentru autotrenurile cu/fără mărfuri, iar intrarea pentru autotrenuri cu/fără marfă se va face pe la Poarta 10 bis.

Așadar, pentru transportul mărfurilor pe cale rutieră în zona liberă Constanța sud – sector sud Port Constanta, ambele porți vor funcționa pe câte un singur sens de circulație, toate mărfurile din zona de sud a portului vor intra numai pe la Poarta 10 bis și vor ieși numai pe la Poarta 14 a portului Constanța zona de sud“, arată sursa citată. Totodată, mai spune Administrația Portului, accesul autoturismelor va fi restricționat numai pe la Poarta 10, aceeași poartă pe unde vor ieși camioanele goale (platformă, cap tractor), fără containere.

La cele două porți va funcționa și biroul vamal, care are atribuții de supraveghere vamală a mărfurilor în flux continuu, 24 din 24 de ore. „Fluxul de circulație pentru autovehiculele cu mărfuri va fi organizat cu respectarea tuturor regulilor, astfel încât sa asigure fluidizarea necesară“, se mai arată în informarea trimisă.

Articole similare

Ad